Warsztaty kulinarne: ,,Kruche paluszki”.

W ubiegłym tygodniu dzieci z Niepublicznego Przedszkola „Promyk” w Warszawie podczas warsztatów kulinarnych zrobiły kruche paluszki z ciasta francuskiego. Pokroiły ciasto na cienkie paseczki , z których posplatały fantazyjne warkoczyki. To zadanie wymagało od dzieci skupienia i precyzji. Poradziły sobie  z nim znakomicie. Kiedy wszystkie warkoczyki były już gotowe, dzieci posmarowały je jajkiem i posypały cukrem oraz nasionami siemienia lnianego. Następnie tak przygotowane ciasto zostało upieczone . Na zakończenie warsztatów wszystkie dzieci delektowały się kruchymi i aromatycznymi paluszkami.

2014 12 30 011 225x300 - Warsztaty kulinarne: ,,Kruche paluszki                                                                                          2014 12 30 017 225x300 - Warsztaty kulinarne: ,,Kruche paluszki 2014 12 30 024 225x300 - Warsztaty kulinarne: ,,Kruche paluszki                                                                                                    2014 12 30 034 195x300 - Warsztaty kulinarne: ,,Kruche paluszki

2014 12 30 044 300x225 - Warsztaty kulinarne: ,,Kruche paluszki